O.L.C.K.

OAPE LANDGRAAFS CARNAVALSMOEZIEK KONKOER

  JURY O.L.C.K. 2018

Juryvoorzitter John Schoenmakers, Nuth.

John maakt al acht jaar deel uit van de hoofd jury LVK en is ook jurylid bij diverse andere carnavals liedjes concoursen. Hij is tekstschrijver van carnavalsliedjes voor jong en oud.

Tevens is John bestuurslid van de Stichting Genhil pes Laor.
Carina

Jurylid Carina Hensgens - Offermans, Landgraaf.

Carina Hensgens - Offermans. Geboren te Schaesberg en woonachtig te Landgraaf. Gehuwd, moeder van twee kinderen en oma van 4 kleinkinderen.
Carnavaliste in hart en nieren. Heeft gedurende bijna 12 jaar de dameszitting, samen met de overige Sjeeter Pölle, in het Streeperkruis georganiseerd  / was 5 jaar lang mede-organisator van het LCMK / 3 jaar lang jurylid OLCK / jurylid Parkstad Vasteloavendsleedjes Konkoer / trotse drager van d'r Sjeeter Grienlächer. De 1e carnavalsposter van Landgraaf werd door haar geschilderd.

Bestuurslid/commissielid/vrijwilliger bij diverse organisaties in Landgraaf e.o. Manager van Theater Landgraaf.

Jurylid May Quaedflieg, Landgraaf.

Hij is voormalige leraar basisschool (‘de meester met de gitaar’), is in Landgraaf geen onbekende en is van vele markten thuis. Zo heeft hij zijn sporen op velerlei gebeid verdiend: als liedjesschrijver, tekstschrijver, filmer, jurylid, auteur van heemkundige artikelen, historische fotoboeken, boeken over familiegeschiedenissen en reisverslagen van lange fietsreizen, schilder, tekenaar, kalligraaf, enzovoort.

De Vasteloavend zit hem van jongs af aan in het bloed en als ‘pensionado’ kent zijn agenda nog steeds weinig lege bladzijden. Nog steeds treedt hij regelmatig op met allerlei liedjes met zelf geschreven teksten, zich daarbij zelf begeleidend op zijn gitaar. In het verleden nam hij diverse keren deel aan het voormalige LCMK en ook maakte hij meermaals deel uit van de jury.
Jurylid Chris Luijten, Oirsbeek.

Chris is gehuwd en heeft een zoon en een dochter. Het hele gezin speelt slagwerk. Naast de muzikale activiteiten werkt Chris parttime bij Post NL en als programmamaker bij Streekomroep Start.

Sinds zijn 9e levensjaar maakt Chris muziek en muziek zou een rode draad door zijn leven gaan spelen. Naast zelf slagwerker te zijn ging hij ook met andere slagwerkers aan de gang als instructeur. Buiten het normale slagwerk schroomt Chris niet om op niet alledaagse materialen muziek te maken.

Chris is in 2000 Prins Carnaval geweest en schrijft sedert 2012 ook carnavalsnummers en doet met DrumZ mee aan Oesjbiks Leedjeskonkoer.

Verder is Chris is ook jurylid bij PLK en heeft in verleden ook in de vakjury van het LVK gezeten.
Linda I Stadsprinsses 2018

Jurylid Linda I Sjtadsprinsses va Landgraaf

Linda I (Eberhard) is 53 jaar en moeder van twee kinderen (zoon en dochter).
Ze woont in Landgraaf en is kapster van beroep.
Linda heeft puur Carnavalsbloed door haar aderen stromen en haar grootste wens "ee moal Stadsprinses te zieë" is nu dan ook uitgekomen.